Modernizand tehnologia si procesele de afaceri aveti toate sansele sa fiti intotdeauna cu un pas inaintea competitiei

Un sistem ERP poate fi mai mult decat un sistem pentru pastrarea datelor de baza si transpunerea activitatilor firmei in tranzactii contabile sau pentru generarea diferitelor tipuri de documente.

Alegerea si utilizarea ERP-ului potrivit ofera un potential considerabil pentru optimizari. Un ERP Performant este o platforma indispensabila pentru sustinerea planurile de crestere si diferentiere fata de competitori.

Am identificat 5 dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce implementarea unui sistem ERP performant pentru afacerea ta.


1. Cu un sistem ERP performant iti cresti afacerea eficient

Odata cu cresterea companiei, procesele devin mai complexe, tranzactiile si nivelul stocurilor cresc, gestionarea afacerii devenind tot mai dificila pe zi ce trece.

Daca sistemul informatic nu poate tine pasul, indiferent de cat de multi oameni sunt angajati, e timpul pentru optimizarea afacerii prin automatizarea sarcinilor repetitive si crearea unor fluxuri de lucru mai eficiente. Cu un sistem integrat performant de tip ERP iti dezvolti afacerea fara sa cresti costurile: simplifici procesele financiare si de raportare, ai acces facil la informatii relevante, automatizezi intregul lant aprovizionare - desfacere, te poti concentra si aloca mai mult timp clientilor.

Printre optimizarile ce pot fi realizate cu un sistem ERP performant se numara:

  • Optimizarea stocurilor, reducerea inventarului si a costurilor aferente
  • Reducerea substantiala a timpilor si efortului de procesare a comenzilor de aprovizionare
  • Imbunatatirea practicilor de aprovizionare
  • Reducerea costurilor de productie, minimizarea intreruperilor neplanificate
  • Minimizarea timpilor de livrare si pregatire a documentelor

2. Cu un sistem ERP performant esti proactiv in relatiile cu partenerii

Iti poti cunoaste clientii chiar mai bine decat se cunosc ei. Nu trebuie sa intri in mintea lor ca sa le citesti gandurile. Pentru a le oferi ce-si doresc, atunci cand isi doresc, ai nevoie doar de instrumentul potrivit.

De-a lungul timpului ai colectat o multime de date despre clienti si despre achizitiile lor. Nu crezi ca este momentul sa pui aceste date sa lucreze pentru tine? Combinand istoricul de vanzari al tuturor clientilor poti face analize pentru a anticipa viitoarele achizitii sau pentru a genera vanzari noi de tip cross sell si up sell.

Totodata integrand sistemul ERP cu un sistem de tip CRM pentru managementul relatiilor cu clientii, poti ajuta echipa de vanzari sa vanda mai mult, sa contacteze mai mult clienti si sa fie mai productiva.

Eficientizarea activitatii de vanzari, indiferent de modelul de vanzare, se poate face actionand asupra catorva puncte cheie: prospectare, calificare, finalizare, fidelizare. Rolul unui sistem CRM pentru optimizarea acestor puncte cheie este esential si critic.


3. Intr-un sistem ERP performant colaborezi eficient cu echipa

Profiti de avantajele tehnologie mobile si poti lucra de oriunde. Afacerea nu se opreste daca tu esti pe drum sau lucrezi de acasa. Ramai conectat! Lucreaza si conecteaza-te cu echipa ta de oriunde. Poti organiza intalniri si conferinte, poti accesa documente, informatii despre clienti, vizualiza rapoarte, aproba comenzi.

In plus poti obtine mai multe beneficii oferind posibilitatea echipei tale de a lucra si colabora permanent pentru a-si putea realiza sarcinile la timp, oriunde s-ar afla.


4. Cu un sistem ERP performant iti asiguri afacerea

Cu un control mai bun reduci riscurile. Pe masura ce afacerea creste, cresc si riscurile. Nu poti supraveghea personal fiecare tranzactie. In plus, piete noi si linii de produs noi inseamna reglementari si cerinte de coformitate suplimentare.

Odata cu noile provocari ai nevoie de o solutie care sa asigure trasabilitatea tranzactiilor si standardizarea proceslor de afaceri astfel incat sa poti controla si gestiona riscurile.

De asemenea ai nevoie sa-ti protejezi datele, sa fii sigur ca fiecare angajat poate accesa fisierele si informatia, corespunzator nivelului sau de acces.


5. Cu un sistem ERP performant esti permanent pregatit pentru schimbare

Reglementarile si cerintele afacerii se schimba. Schimbarea este o constanta. Prezentul devine viitor mai repede ca niciodata inainte. Nu-ti poti permite sa ramai blocat intr-un sistem care nu se poate adapta sau care te obliga sa astepti versiuni ulterioare.

Solutiile software de afaceri performante sunt flexibile, astfel incat poti modifica rapid fluxurile de lucru si procesele. Te ajuta sa mentii afacerea agila si pregatita pentru schimbare fara costuri suplimentare de dezvoltare sau modificari radicale ale sistemului.


Afla mai multe despre solutiile ERP Criteria:

'

IFS Applications - ERP Productie

Microsoft Dynamics NAV - Navision

Citește și

5 Beneficii ale implementarii unui sistem ERP performant

Un sistem ERP poate fi mai mult decat un sistem pentru pastrarea datelor de baza si transpunerea activitatilor firmei in tranzactii contabile si documente

Avantaje comparative ERP Global vs ERP Local

Investitia in implementarea unui sistem informatic de tip ERP este o investitie pe termen lung (minim 5 - 10 ani) si aduce un avantaj competitiv major pentru organizatie.

7 Motive pentru a avea un sistem de tip CRM

Motivele implementarii si utilizarii unui CRM pot fi simple sau complexe. Din lista de motive am ales sa detaliem pe cele mai bune 7 pentru care merita sa implementati un CRM.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.