Printvis - Sistem ERP dedicat companiilor cu specific tipografic

Ce este PrintVis?

PrintVis este o soluție ERP completă, dedicată companiilor cu specific tipografic: prepress, tipar ofset, flexo, tipar digital, tipar format mare, ambalaje, etichete, ziare, finisare, cu implementări în peste 1000 de tipografii la nivel mondial.

O singură aplicație pentru toate procesele de lucru

Soluția este construită pe platforma Microsoft Dynamics 365 BC, integrată cu fluxul financiar contabil, adaptată și localizată conform legislației românești. PrintVis acoperă întreg fluxul de lucru specific unei tipografii, începând de la ofertare, planificare, aprovizionare, lansare în producție a comenzilor, consumuri de materiale și raportare din producție, până la la gestionare produse finite, livrare și facturare, inclusiv generare de tranzacții și rapoarte financiar-contabile.

Configurabil și flexibil

PrintVis are un modul de setup în care se pot defini setări specifice: lista tututor utilajelor și tehnologiilor, parametri mașinilor (viteze, prisoase), configurații multiple pe fiecare utilaj, formule de calcul pentru consumuri și timpi, liste de prețuri, costuri orare pentru fiecare utilaj, categorii și calități materiale. În ceea ce privește formulele de calcul există un generator de formule configurabil la nivel de interfață care nu necesita scriere de cod.

Productivitate sporită

PrintVis acoperă toate operațiunile specifice tipografiilor, pentru a spori productivitatea în cadrul tuturor departamentelor. Fluxul este complet integrat. Generezi rapid estimări și oferte. Ofertele sunt convertite cu ușurință în comenzi prin schimbarea de status. Comenzile de producție pot fi planificate. Există un modul dedicat de tip shop floor pentru raportarea din producție. Consumurile sunt generate automat. Este integrat nativ cu modulul financiar contabil.

Licențiere flexibilă. Suport implementare

În PrintVis sunt mai multe tipuri de utilizatori - pentru vizualizare, pentru estimare sau utilizator "full" pentru operare stocuri și în financiar contabilitate. Poți alege să achiziționezi sau să închiriezi, așadar, începi cu o investiție minimă. Există și varianta de abonament cloud 100% pentru care ai nevoie doar de acces la Internet. Echipa noastră are experiență practică în industria tipografică și iți poate oferi suport atât în faza de implementare cât și ulterior în utilizarea și extinderea sistemului.

Referințe PrintVis

Mai mulți clienți

Principalele module PrintVis

Economisiți timp și minimizați erorile

Reduceți erorile la ofertare și vă protejați de pierderi de bani neprevăzute. Estimatorul este asistat / ghidat în identificarea factorilor relevanți pentru estimarea prețului corect al unei lucrări. Se reduc timpii de procesare ai ofertelor, estimatorul realizând doar selecții de coduri predefinite, pe baza lor generandu-se oferta.

Când generați oferta puteți alege să folosiți și un template standard ce conține toate informațiile pentru estimare. Astfel, șansele ca ceva din estimare să fie omis sunt minime.

Se pot introduce mai întăi caracteristicile generale ale lucrării - tip produs, tiraj, format, număr pagini cu tipar, număr culori față - verso. Pentru o lucrare se pot defini mai multe componente (tip componentă - interior, copertă, supracopertă, etc). Pentru fiecare componentă se poate introduce individual tipul de hârtie, lista de tehnologii principale - tipar și finisare, operațiile secundare adiacente.

Sistemul generează un deviz total al lucrării (calculație) cu toate costurile și consumurile aferente de cantități materiale, ore mașină și manopera. Pentru această calculație se poate face (și vizualiza) mai multe variante/versiuni în funcție de tiraje sau scenarii de tehnologii alternative.

PrintVis propune automat un model grafic de impoziție. Modelul de impoziție poate fi ajustat de către estimator. Calcularea timpului pe operații se face în funcție de parametrii de viteză setați la nivel de utilaj și operație. Viteza unui utilaj poate fi setata în funcție de diverși parametrii tehnici (exemplu - calitate hârtie, format, număr culori, grupa produs). Sistemul calculează automat cantitățile de prisoase.

Oferta este convertită cu ușurință în comandă client, iar o comandă client transformată în comandă de producție prin schimbare de status. Punga de comandă este generată automat. Există o trasabilitate a legăturiilor între documente.

Modulul de management al comenzilor a fost gândit să fie instrumentul zilnic de lucru pentru angajații care trebuie să gestioneze comenzile. Oferă o imagine completă a comenzilor cu informații detaliate - termen de livrare, informații client, istoric și status lucrare. Cu acest modul puteți controla și urmări întregul flux de lucru de la stadiul de ofertă, comandă, producție și livrare. PrintVis a fost construit astfel încât pentru orice comandă și în orice moment să existe o persoană sau departament alocat că "responsabil curent" și un "deadline". Responsabilul se va schimba pe măsură ce comanda înaintează pe fluxul de lucru. În acest mod nicio comandă nu poate fi pierdută sau întârziată.

Se poate face și un management de documente. Sistemul generează automat o structură de foldere unde se pot salva diferite informații preluate de la client (sau interne) legate de comandă (exemplu fișierele pentru DTP, BT-ul de la client).

PrintVis vă oferă o privire de ansamblu și istoricul pentru fiecare comandă, comparând ceea ce s-a ofertat cu ceea ce s-a cosumat în timp real, permițându-vă în acest mod să calculați profitabilitatea reală la nivel de comandă.

Reduceți stocurile. Știți exact ce aveți nevoie și când aveți nevoie.

Pe baza comenzilor de producție lansate se poate calcula necesarul de aprovizionare pe tipuri de materiale și se pot genera task-uri către departamentul de achiziții pentru lansare comenzilor la furnizori.

PrintVis vă oferă o imagine completă privind necesarul de aprovizionat, atât pentru materiale cât și pentru servicii (subcontractări). Calculul se face în baza comenzilor individuale planificate. Acest lucru vă permite să aveți o gestiune eficientă a stocurilor după metoda "Just in time". Alegerea materialului pentru suport printare în cadrul unei comenzi se poate face și în funcție de stocul existent ce poate fi consultat în timp real la momentul ofertării către client.

Cererile de materiale solicitate la magazie sunt printabile automat și conțin coduri de bare. Pe baza acestor coduri de bare, cu ajutorul unei aplicații de tip mobile, gestionarul poate scana ceea ce dă efectiv în consum. Consumurile de materiale (scăderea stocului) se înregistrează automat pe baza scanării și validării de către gestionar de pe aplicația de mobile. Practic bonurile de consum se generează automat prin scanarea de coduri de bare.

PrintVis vă permite să gestionați procesul de aprovizionare în mod centralizat sau individual pentru fiecare comandă sau combinat. Recepția și facturarea se fac în baza comenzilor. Se pot verifica prețurile și înregistra facturile de achiziție.

Comenzile de producție odată planficate sunt vizibile în secțiile de producție într-un modul dedicat pentru raportare producție (modul de tip shop floor). În acest modul se poate seta alocarea angajaților pe utilaje (un angajat poate fi asociat ca principal sau secundar pe mai multe utilaje). Fiecare angajat își poate selecta utilajul pe care lucrează dintr-o interfață grafica web unde poate vizualiza lista tuturor comenzilor lansate în producție pe utilajul respectiv. Poate aplica filtre de vizualizare - comenzi deschise sau finalizate, comenzi lansate pentru ziua curentă sau următoarele 7 zile. În lista de comenzi se pot vizualiza informații despre comenzi - nume lucrare, nume client, cantități, data și timp început și sfârșit. Utilizatorul poate selecta o comandă. În fișa unei comenzi se pot vizualiza mai multe informații, se pot solicita materiale - se lansează o cerere de materiale către magazie (cererea include lista de materiale și cantitățile aferente preluate automat din antecalculație). Există butoane pentru "Start / Stop" operație și pentru "Finalizare Lucrare". Se poate printa sau vizualiza fișa de producție (sau punga de comandă) cu toate detaliile de execuție. Se poate schimba statusul comenzii și se pot introduce eventuale comentarii / observații despre execuția comenzii de producție. Este posibilă introducerea și a index-ului mașinii după finalizarea unei operații. Informațiile legate de activități din producție vor fi salvate automat pe fiecare comanda și pe baza lor se vor putea face analize și rapoarte privind activitatea de producție.

PrintVis este integrat complet cu modulul de financiar contabilitate. Orice tranzacție înregistrată (consum pentru o comandă, factură de achiziție, factură de vânzare) se poate vizualiza direct în balanță contabilă. Aveți o situație la zi a soldurilor clienților, astfel încât la momentul estimării unei oferte noi, sistemul vă informează dacă clientul respectiv are facturi scadente neplătite.

Prin jurnalele contabile puteți opera restul documentelor care nu au legătură directă cu fluxul de producție, cum ar fi: deconturi, diverse note contabile, extrase de cont, registrul de casă.

Puteți opera toate operațiile de închidere de luna (calcul amortizare, calcul diferențe de curs valutar, descărcare de gestiune, închidere venituri și cheltuieli) și puteți obține din sistem toate raportările fiscale pentru închiderea de lună, cum ar fi: declarații, jurnale TVA, declarația SAF T.

Mobile App

Aplicația mobile PrintVis

Rămâi tot timpul conectat cu cele mai importante date despre afacerea ta prin aplicația mobile PrintVis integrată în platforma Dynamics 365 BC și conectată la modulul de Shop Floor. Ai acces la o serie de funcționalități, precum vizualizarea comenzilor, a statusului producției sau a produselor finite, într-o interfață similară cu varianta pentru desktop, ușor de folosit. Recepția materiilor prime și consumurile se pot realiza de pe aplicația mobile dezvoltată de Criteria pentru PrintVis.

Funcționalități incluse

  • Recepții materiale (hârtie, cerneală, etc) pe baza comenzilor de aprovizionare
  • Înregistrare consumuri materiale pentru comenzi producție
  • Gestionare stocuri. Transferuri. Inventar prin scanare

Aplicația Shop Floor

Pentru a distribuii toate informațiile din sistemul ERP către echipa de producție, utilizați fișa de producție în format electronic ce poate fi transmisă on line și în timp real folosind modulul de Shop Floor dezvoltat de Criteria. În modulul de Shop Floor puteți vizualiza lista tuturor comenzilor pe fiecare utilaj conform planificării, puteți raporta timpii de producție - setup, tipar, finisaj, puteți schimba statusul lucrării - DTP, Prepress, Tipar, FInisare, Livrare, puteți solicita materiale din magazia de materii prime.

Partner oficial PrintVis in Romania

De ce să alegi Criteria ca partener în implementarea și mentenanța PrintVis?

Avem o experiență relevantă în lucrul cu tipografii și cu implementarea sistemului PrintVis. Prin expertiza dobândită vă putem oferi soluții pentru optimizarea fluxurilor de lucru și pentru reducerea pierderilor.

Contact

Vrei să încerci Dynamics 365 BC pentru afacerea ta?

Te ajutăm să identifici soluția potrivită domeniului tău de activitate sau tipului de proces și îți oferim un demo personalizat.

Scrie-ne un e-mail

Echipa noastră de asistență este aici să vă ajute de Luni până Vineri între 09:00 și 18:00.

office@criteria.ro
Sună-ne

Întrebări despre produsele sau serviciile noastre? Sună-ne pentru asistență.

0722.335.525

Solicită un DEMO

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.