Investitia in implementarea unui sistem informatic de tip ERP este o investitie pe termen lung (minim 5 - 10 ani) si aduce un avantaj competitiv major pentru organizatie. Acest avantaj competitiv este evident in cazul solutiilor ERP Globale, mai ales din perspectiva tehnologiei si functionalitatilor.

Va prezentam cateva din avantajele solutiilor ERP Globale comparativ cu cele Locale


Configurare si customizari

Daca sunteti o firma in crestere, cu cerinte dinamice in timp si fluxuri diversificate aveti nevoie de un sistem ERP flexibil pe care sa-l puteti adapta propriului dvs. mod de lucru. Din acest punct de vedere ERP-urile din categoria celor globale sunt mult mai avansate. In sistemele ERP locale posibilitatile de customizare sunt limitate, ceea ce inseamna ca va trebui sa va adaptati dvs modul de lucru la functionalitatile sistemului si nu invers.


Functionalitati

Solutiile avansate merg dincolo de ceea ce poate face o simpla solutie ERP sau software de contabilitate. Ofera o combinatie unica de instrumente pentru colaborare, comunicare si "business intelligence" integrate in procesele de baza ale afacerii, si un mediu productiv in care angajatii dvs pot lucra mai bine si mai rapid.

Ca si regula sistemul ERP pe care il alegeti ar trebui sa acopere cat mai multe din cerintele dvs cu functionalitati standard. Daca in medie doar 70-75% din cerintele dvs sunt acoperite de functionalitati standard ale aplicatiei, acesta este un semn clar ca solutia aleasa nu vi se potriveste.


Tehnologie

Tehnologia se schimba rapid iar pentru o companie software locala de dimensiuni medii este extrem de dificil sa tina pasul. Este suficient sa comparati interfata unui ERP Global cu interfata oricarei aplicatii ERP locale si veti constata cu usurinta diferentele de tehnologie.

Un sistem ERP de la un furnizor global este cea mai buna garantie pe care o puteti avea in viitor pentru afacerea dvs. Cifrele sunt mai mult decat relevante.

Un ERP Global are minim peste 1.000.000 de utilizatori. Sunt sisteme ERP Globale care au peste 120.000 de clienti. Un asemenea numar de utilizatori si clienti reprezinta un motor puternic pentru dezvoltarea produsului, asigurand atat fonduri substantiale pentru noile dezvoltari, cat si un feedback consistent pentru imbunatatiri. Portofoliul unui furnizor ERP local, variaza intre 300 si maxim 1000 de clienti.


Implementare si suport

Toti furnizorii mari de solutii ERP - SAP, Oracle, Microsoft lucreaza printr-o retea de parteneri certificati. Practica a demonstrat ca acest model este foarte eficient. Un partener gestioneaza cateva zeci de clienti. Producatorul se concentreza pe dezvoltarea produsului, in timp ce partenerii pot fi mai aproape de clienti, pot adopta o abordare mult mai personalizata a procesului de implementare, si pot adapta sistemul ERP cerintelor specifice unui client.

Pentru majoritatea ERP-urile locale, firma care dezvolta produsul realizeaza si implementarea. Sunteti permanent dependenti de o singura firma. In plus ganditi-va ce suport operativ va poate oferi o firma locala de ERP care sustine ca are cateva sute clienti activi sau chiar mii.


Licentiere si preturi

Cu toate ca pretul initial (licenta + implementare) pare mai mic pentru un ERP local, la final, de cel mai multe ori, pretul si durata de implementare ale unui ERP local depasesc cu mult pe cele ale unui ERP Global. Este frecvent cazul proiectelor cu cerinte complexe unde apar frecvent cerinte noi pe parcursul proiectului, cerinte care necesita dezvoltari suplimentare.


Resurse on line

Diferentele le veti constata cu usurinta la un simplu search pe google si youtube. Comunitatile si resursele on line pentru solutiile ERP locale sunt practic inexistente. Cele pentru solutiile ERP Globale sunt nelimitate, de la tutoriale, idei de optimizari, exemple si solutii, etc.

Afla mai multe despre solutiile ERP Criteria:

'

IFS Applications - ERP Productie

Microsoft Dynamics NAV - Navision

Citește și

PrintVIS 2017 - Partners Meeting Budapesta

Cu ocazia intalnirii anuale a partenerilor PrintVIS, care anul acesta a avut loc la Budapesta, au fost prezentate noile functionalitati ale versiunii PrintVis 2017

5 Beneficii ale implementarii unui sistem ERP performant

Un sistem ERP poate fi mai mult decat un sistem pentru pastrarea datelor de baza si transpunerea activitatilor firmei in tranzactii contabile si documente

7 motive pentru schimbarea sistemului ERP actual

Sistemul ERP este vital pentru agilitatea unei afacerii. Am ales 7 motive pe care sa le analizati si pe baza carora sa decideti daca merita sa inlocuiti sistemul actual

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.