Sistemul ERP este vital pentru agilitatea afacerii dvs. Aveti nevoie de un sistem care sa va furnizeze toate functionalitatile necesare pentru gestionarea eficienta a afacerii, sa fie facil si convenabil pentru utilizatori, si totodata sa va ofere un avantaj competitiv. Sistemul actual poate nu indeplineste toate aceste cerinte sau, poate nu este capabil sa sustina cresterea si sa va ofere inovatia de care aveti nevoie pentru succesul viitor al companiei dvs.

Aveti mai jos 7 motive concludente pe care merita sa le analizati si pe baza carora sa decideti daca merita sa inlocuiti sistemul ERP actual cu unul mai performant si capabil sa sustina nevoile companiei dvs:

  1. Sistemul actual are functionalitati lipsa, este greu de folosit, lent si / sau inflexibil. Acestea sunt, probabil, cel mai evidente motive, iar companiile care se confrunta cu aceste tipuri de probleme nu ar trebui sa ezite sa gaseasca un inlocuitor.

  2. Costurile de exploatare si intretinere sunt prea mari. O solutie cu tehnologie depasita este dificil de intretinut, atat din punct de vedere al software-ului cat si din punct de vedere al hardware-ului, mai ales daca nu mai este sustinuta de catre dezvoltator. Este nesigura, nu este scalabila, este greu de adaptat cerintelor legislative, orice modificare sau dezvoltare suplimentara fiind dificila si costisitoare.

  3. Nu ofera suport pentru nevoi curente ale afaceri, cum ar fi: vanzare web, colaborare, business intelligence, mobilitate

  4. Oamenii dvs se bazeaza pe Excel-uri pentru asi putea realiza sau finaliza diverse activitati de baza. Acesta este un mare minus. Daca sunt activitati critice care nu pot fi realizate in cadrul sistemului (sau sunt percepute ca fiind mai usor de realizat in excel), atunci nu beneficati de avantajele unui sistem integrat, nu aveti trasabilitate, pierdeti timp si bani cu activitati ce pot fi automatizate.

  5. Pierdeti afaceri in fata competitorilor, pentru simplu motiv ca lor le este mai usor sa raspunda cerintelor si intrebarilor clientilor. Acest lucru nu poate fi in întregime din vina sistemului, dar sistemul poate fi un obstacol sau va poate limita eficienta in a le putea face pe plac clientilor, raspunzand la intrebarilor lor sau livrand produsele la timp.

  6. Afacerea dvs este in crestere sau se schimba mai repede decat sistemul poate sa suporte si aveti nevoie de un control mai bun al proceselor. Cand procese si tehnologii noi incep sa apara in piata, sistemul actual va impiedica sa va adaptati mai rapid decat concurenta? De cat timp are nevoie furnizorului actual de ERP sa adauge functionalitati noi?

  7. Managementul companiei nu poate avea acces facil la informațiile de care are nevoie despre afacere, vanzari si piete.

Selectarea si implementarea sistemului ERP potrivit ar trebui sa fie un catalizator al afacerii si o platforma indispensabila pentru sustinerea planurilor de crestere si diferentiere fata de competitori. Nu va puteti permite sa lasati un sistem ERP inadecvat sa va pericliteze afacerea. Daca nu va ofera solutii, probleme o sa va genereze in mod sigur.

Citește și

Factorii esentiali pentru succesul unui CRM

Daca esti in cautarea unui nou sistem CRM sau reevaluezi sistemul actual, intelegerea factorilor esentiali pentru succesul unui CRM te poate ajuta sa obtii cele mai bune rezultate.

7 Motive pentru a avea un sistem de tip CRM

Motivele implementarii si utilizarii unui CRM pot fi simple sau complexe. Din lista de motive am ales sa detaliem pe cele mai bune 7 pentru care merita sa implementati un CRM.

Prima aplicatie Mobile din Romania pentru Dynamics NAV Navision

Criteria a dezvoltat prima aplicatie Mobile din Romania, integrata cu Microsoft Dynamics NAV - Navision. Functionalitatile acoperite pot include: oferte, comenzi, retururi, facturare...

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a ne analiza traficul. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-uri de pe site-ul nostru.