Adesea organizatiile gestioneaza stocuri prea mari, tipic cu 5% - 10% mai mult decat necesarul real, ceea ce inseamna costuri suplimentare nejustificate.

Pentru aceste stocuri, costurile de depozitare, intretinere si finantare pot fi intre 10% si 20% din valoarea lor. Practic fara o analiza si monitorizare atenta a stocurilor, o companie are anual costuri in exces, nejustificate. De exemplu la un stoc total de 2.000.000 de EUR, aceste costuri suplimentare anuale pot ajunge sau chiar depasi  40.000 EUR / an.

Totodata, pentru a afla ce articol din stoc este supradimensionat sau subdimensionat, aveti nevoie in medie de 5 - 10 minute pentru fiecare reper, timp in care sa puteti analiza istoricul tranzactiilor, cantitatile, timpul de livrare, sezonalitatea, etc. Datele sunt dinamice in timp si, practic aceasta analiza ar trebui facuta si actualizata periodic, lucru imposibil de realizat fizic, cand aveti un numar mare de articole.

Pentru analize dinamice sistemul ERP nu va ajuta. In sistemul ERP datele sunt statice. ERP-ul este un sistem tranzactional si nu dispune de tehnologia necesara pentru a putea realiza analize bazate pe modele statistice sofisticate si a va furniza cele mai bune propuneri. 


Pentru a gestiona in mod optim toate aspectele legate de optimizarea si previzionarea stocurilor, cea mai buna alternativa este o solutie software dedicata.

O astfel de solutie poate prelua istoricul tranzactiilor din ERP, poate realiza calcule complexe si propune stocul optim, previziunile de stoc si cantitatile de aprovizionat. Rezultatele sunt retransmise automat in sistemul ERP sub forma de precomenzi de aprovizionare si parametri pentru stoc. Cu astfel de solutii economisiti bani, reduceti substantial volumul de munca, cresteti transparenta, colaborati eficient intre departamente si puteti lua rapid decizii fundamentate.


Beneficiile unei solutii pentru optimizarea si previzionarea stocurilor

Reducerea stocurilor

Puteti reduce stocurile cu pana la 50%, crescand in acelasi timp disponibilitatea pentru articolele critice

Cresterea disponibilitatii

Puteti obtine o disponibilitate de 99%, evitand astfel pierderea de vanzari din motive de lipsa de stoc`

Minimizarea eforturilor pentru planificare si achizitii
Reduceti timpul alocat pentru planificare cu 30 - 60% datorita automatizarii procesului de aprovizionare

Reducerea costurilor de aprovizionare si transport
Datorita dimensionarii corecte a comenzilor, loturilor si minimizarii backorder-elor (comenzile in regim de urgenta)

/     Contact rapid

© Copyright 2022 - Website crafted by CodeForge Web Agency